Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Samosa böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 500 gram un, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım limon suyu, 4 çay kaşığı tuz, 2,5 su bardağı ılık su 15.
- İç harcı için: Sıvı yağ, 1 kase küp doğranmış patates, 1 soğan, 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış veya konserve), 2 yeşil soğan, 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil, taze koriander veya maydanoz, tuz, baharatlar 15.
Yapılışı:
- Unu bir kaba alıp üzerine tüm malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun 15.
- Küp doğranmış patatesleri buharda pişirin 15.
- Doğranmış soğanları sıvı yağda kızartın, üzerine sırayla zencefil, yeşil soğan, bezelye ve baharatları ekleyip karıştırın 15.
- Pişen patatesleri derin bir kaba alıp diğer malzemelerle karıştırın ve kaşıkla bastırarak soğumasını sağlayın 15.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın 15.
- Yufkayı tavaya koyup 7-8-9 saniye sayarak çevirin, beyaz olduğunda ikiye bölün 15.
- Yufkanın kesilen tarafına su ve un karışımı sürüp iki ucundan tutarak yuvarlak tarafa doğru kapatın 15.
- Hazırladığınız harcı içine koyup tekrar kapatın 15.
- Kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı renk alana kadar kızartın 35.
Sıcak servis edebilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: