Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Samosa böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: Yarım kg un, 1 yemek kaşığı kekik, yarım su bardağı su, tuz 1.
- İç malzeme için: 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, 1 çay kaşığı tane kimyon, 1 çay kaşığı tane kişniş, 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal, 1 tatlı kaşığı toz kişniş, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 3 patates, yarım su bardağı bezelye, 1 sivri biber, 3 dal maydanoz, tuz 1.
Yapılışı:
- Hamur için un, kekik tohumu, su ve tuzu iyice karıştırın 1.
- Bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın 1. Tane kimyon ve kişnişi ekleyip karıştırın 1. Kalan baharatların hepsini ve tuzu ilave edin 1.
- 2 dakika daha karıştırdıktan sonra patatesi haşlayıp kabuklarını soyarak çatalla püre haline getirin 1.
- Patates püresini, haşlanmış bezelyeleri, doğranmış sivri biber ve ince kıyılmış maydanozu baharatlı karışıma ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın 1.
- Hamuru merdaneyle büyük bir kare şeklinde açın ve 5 cm eninde uzun şeritler halinde kesin 1.
- Şeritlerin uç taraflarına birer yemek kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şekilde kapatın 1.
- Kızgın ayçiçeği yağında kızartıp, üzerine kekik serperek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: