Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dikdörtgen çikolata kalıbı yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: Polikarbon çikolata kalıbı, dijital termometre, mayonez tenceresi, şef bıçağı, kesme tahtası, silikon yanmaz spatula ve spatula gereklidir 35.
- Çikolatayı doğrayın: Kuvertür çikolatayı bıçakla olabildiğince küçük parçalara ayırın 4.
- Benmari usulü eritin: Bir tencereye az miktarda su koyun ve içine cam veya çelik bir kap yerleştirin. Çikolatayı bu kapta, su buharı ile eriterek benmari usulü pişirin 4.
- Karıştırın: Çikolatayı dijital termometre ile 50-55 dereceye kadar ısıtın ve yanmaz silikon spatula ile karıştırın 35.
- Sıcaklığı ayarlayın: Sıcaklığın 27 derecede kalmasına dikkat edin ve ardından 30-32 dereceye getirin 35.
- Kalıba dökün: Eritilmiş çikolatayı krema torbasına dökün ve dikdörtgen çikolata kalıbının içine sıkın 35.
- Buzdolabında bekletin: Çikolatayı buzdolabında dondurun ve ardından kalıbı esneterek çıkarın 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: