Buradasın
Balık en iyi hangi ateşte pişer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık, farklı pişirme tekniklerine göre çeşitli ateş türlerinde en iyi şekilde pişer:
- Izgara: Özellikle yağlı balıklar için uygundur 13. Ateşin çok harlı olmaması ve balığın orta ateşte pişirilmesi önerilir 23.
- Fırın: 160-250 derece arasında değişen ısılarda pişirilebilir 4. Balık, zeytinyağı ve baharatlarla marine edildikten sonra fırında pişirilebilir 35.
- Tava: Kızartma işlemi, yüksek ısıda (165 dereceden fazla) yapılmalıdır 4. Yağın kızgın olup olmadığını, kuyruğun yağa batırılmasıyla anlaşılabilir; kuyruk renk değiştirmeye başlıyorsa yağ kızgındır 2.
- Buharda pişirme: En sağlıklı pişirme yöntemlerinden biri olarak kabul edilir 14. Balık, suyla direkt temas etmeden buhar ile pişirilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: