Gelin tatlısının püf noktaları şunlardır: 1. Şeker ve yumurtayı iyice çırpmak: Tatlının kekinin kabarması için yumurta ve şekerin rengi açılana kadar mikser ile yüksek hızda çırpılması gerekir. 2. Kek kalıbının sadece altını yağlamak: Kek hamurunun kenarlara tutunabilmesi için kalıbın kenarlarını yağlamamak, sadece altını yağlamak önemlidir. 3. Harcı plastik spatula ile karıştırmak: Köpük köpük olan harcı karıştırırken plastik spatula kullanmak, harcın sönmesini önler. 4. Şerbetin ve tatlının sıcak olması: Şerbetin sıcak, tatlının ise sıcak olması, şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar. 5. Muhallebiyi sürekli karıştırmak: Muhallebiyi pişirirken dibine yapışmaması için sürekli karıştırmak gerekir.