Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğanın en faydalı hali, besin değerlerinin korunması ve antioksidanların maksimum düzeyde alınması için çiğ olarak tüketilmesidir 5.
Çiğ soğan, salatalara, sandviçlere, omletlere veya soslara eklenebilir 5. Hafif soteleme de besin kaybını en aza indirir 5.
Ancak, uzun süre pişirilen soğanlar besin değerlerinin bir kısmını kaybedebilir 5.
Soğanın faydaları hakkında bazı bilgiler şu şekildedir:
- Bağışıklık sistemi: C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir 13.
- Kalp sağlığı: Kuersetin gibi antioksidanlar içerir, bu da kolesterolü düzenler ve kalp hastalığı riskini azaltır 12.
- Sindirim sistemi: Lif ve prebiyotik içeriği ile sindirimi destekler 15.
- Kanser riski: Bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğu düşünülmektedir 5.
- Kemik sağlığı: Osteoporoz riskini azaltabilir 2.
- Göz sağlığı: Katarakt ve glokom riskini azaltabilir 2.
Soğanın yan etkileri olabileceği için, özellikle hassas kişiler tüketmeden önce bir uzmana danışmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: