Buradasın
Çıtır çıtır soğan halkası sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır soğan halkası sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet büyük soğan 1
- 1 adet yumurta 1
- 1/2 bardak + 3 yemek kaşığı un 1
- 1/2 bardak süt 1
- 1/2 limon suyu 1
- Birkaç damla acı sos 1
- 1 çay kaşığı karbonat 1
- 1 çay kaşığı pul biber 1
- Tuz, karabiber 1
- Sıvı yağ 1
Yapılışı:
- Sütün içine limon suyunu koyun ve 15 dakika bekletin 1.
- Soğanı halka halka dilimleyin, halkaları elinizle tek tek ayırın 1.
- 1/2 bardak un, acı sos, süt, yumurta, karbonat, pul biber, tuz ve karabiberi çırpma teliyle karıştırarak kızartma hamurunu hazırlayın 1.
- Soğan halkalarını önce una, sonra kızartma hamuruna batırın ve kızgın yağda kızartın 1.
- Yağını çekmesi için kağıt havluda 10 dakika bekletin 1.
Alternatif bir tarif olarak, nişasta ve soda kullanarak da çıtır soğan halkası yapabilirsiniz 2:
Malzemeler:
- 3 tane soğan 2
- 1 yemek kaşığı nişasta 2
- 3 yemek kaşığı un 2
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 2
- Yarım su bardağı soda 2
- 1 çay kaşığı tuz 2
Yapılışı:
- Bir kapta 1 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yarım su bardağı soda ve 1 çay kaşığı tuzu çırpın 2.
- 3 tane soğanı 1 parmak kalınlığında halka şeklinde kesin ve halkaları tek tek ayırıp sosun içerisine koyun 2.
- Hepsini karıştırıp buzdolabında en az 20 dakika bekletin ve bir tavada kızgın yağla kızartın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: