Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamelize soğanın pişme süresi, kullanılan tarife ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle, soğanların karamelize olması için 30-45 dakika arasında pişirilmesi gereklidir 15.
- Yemek.com'daki tarife göre, soğanlar hafif karamelize olup renk alana kadar 15 dakika sotelenir, ardından 2 su bardağı su eklenerek 10 dakika daha pişirilir 2.
- Nefis Yemek Tarifleri'ndeki tarife göre, soğanlar yumuşayana kadar çevrilir, üzerine şeker eklenir ve karamel rengi alana kadar kavrulur 3.
- Kevserin Mutfağı'ndaki tarife göre, soğanlar sararıp yumuşayana kadar pişirilir, şeker ve sirke eklenip 5 dakika daha pişirilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: