Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır soğan yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Fırında Çıtır Soğan Tarifi:
- Malzemeler: 3 adet soğan, 1 çay bardağı un, 1 tutam baharat karışımı (tuz, toz kırmızı biber, sarımsak tozu), yarım çay bardağı zeytinyağı 1.
- Yapılışı:
- Soğanları ince ince doğrayıp tavada zeytinyağında kavurun 1.
- Karıştırma kabına alıp üzerine un, zeytinyağı ve baharatları ekleyin 1.
- Fırın tepsisine kaşık yardımı ile şekil vererek yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin 1.
- Fırından almadan önce kontrol edin, daha fazla çıtır olmasını isterseniz biraz daha pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika dinlendirin 1.
- Çıtır Soğan Halkası Tarifi:
- Malzemeler: 1-2 adet soğan, 2 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı mısır unu, 5 yemek kaşığı beyaz un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 adet maden suyu, tuz, karabiber ve diğer istediğiniz baharatlar, 1 su bardağı galeta unu, sıvı yağ 2.
- Yapılışı:
- Soğanı soyup yıkayın ve kurulayın 2.
- Yaklaşık 1 cm kalınlığında halka halka doğrayın ve iç içe olan soğanları birbirinin içinden çıkarın 2.
- Soğanları ayrı bir kapta una bulayın ve kenarda bekletin 2.
- Sosu için nişasta, un, mısır unu, tuz ve karabiberi bir kaba alıp üzerine maden suyunu ekleyip çırpın 2.
- Başka bir tabağa galeta unu koyun 2.
- Daha önceden una buladığınız soğan halkalarını önce hamurlu sosa sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: