Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır soğan yapmak için iki farklı tarif:
- Taze çıtır soğan tarifi 12:
- Malzemeler: 5-6 dal taze soğan (yeşil kısmı ile birlikte), yarım su bardağı un, 1/4 su bardağı mısır nişastası, yarım çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı tuz, karabiber, 1/3 su bardağı soğuk su, sıvı yağ 2.
- Yapılışı:
- Soğanları yıkayıp kurulayın ve 4-5 cm uzunluğunda doğrayın 2.
- Bir kapta un, nişasta, karbonat, tuz ve karabiberi karıştırın, üzerine soğuk su ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edin 2.
- Doğranmış taze soğanları bu karışıma ekleyip güzelce harmanlayın 2.
- Derin bir tavada yağı ısıtın, soğanları parça parça yağa bırakıp altın rengini alana kadar kızartın 2.
- Kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını süzdürün ve sıcak servis edin 2.
- Çıtır soğan halkası tarifi 4:
- Malzemeler: 1-2 soğan, 2 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı mısır unu, 3 yemek kaşığı beyaz un, 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu, 1 çay bardağı maden suyu, tuz, karabiber, galeta unu, sıvı yağ 4.
- Yapılışı:
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: