Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamelize soğan yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet orta boy soğan 12;
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1/4 çay kaşığı tuz ve karabiber 1.
Yapılışı:
- Soğanları piyazlık ay şeklinde doğrayın 1.
- Tavaya sıvı yağı koyup ısıtın 1.
- Soğanları ekleyip yumuşayana kadar çevirin 1.
- Üzerine şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin 1. Çok az yanarsa 1 yemek kaşığı su ekleyin 1.
- Tuz ve karabiberi ekleyip karamel rengi olana kadar kavurun 1.
Püf noktaları:
- Karamelize soğan yaparken sarı soğan kullanılması tavsiye edilir, ancak mor soğan da kullanılabilir 14. Beyaz soğanlar fazla yumuşak olduğu için uygun değildir 14.
- Düşük ısıda uzun süre pişirmek, soğanların doğal şekerlerinin karamelize olmasını sağlar ve yanmadan pişmelerini sağlar 3.
- Arzu edilirse kuru baharatlar, şarap veya sirke de eklenebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: