Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamelize soğan yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet kuru soğan 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 1 küp şeker 1;
- Tuz, karabiber 1.
Yapılışı:
- Soğanları soyup julyen doğrayın 1.
- Bir tavaya zeytinyağını koyun, soğan, tuz ve şekeri ekleyip soğanlar ölene kadar soteleyin 1.
- Rendelediğiniz sarımsakları, bir tutam karabiberi ve sirkeyi ekleyip karıştırın 1.
- 20-25 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin 1.
Alternatif bir karamelize soğan tarifi:
- 2 adet kuru soğan 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker 2;
- 2 yemek kaşığı su 2;
- 1/2 çay kaşığı tuz 2.
Yapılışı:
- Soğanları piyazlık şekilde doğrayın 2.
- Bir tavanın içerisine zeytinyağını ve soğanları ekleyip orta ateşte kavurun 2.
- Soğanlar hafifçe yumuşayınca esmer toz şeker ve tuzu ekleyin 2.
- Kısık ateşte karamelize olana kadar karıştırarak pişirin 2.
- Su ekleyin ve soğanlar tamamen karamelize olup koyu renk alana kadar kavurmaya devam edin 2.
Karamelize soğanı hamburger, pizza veya diğer yemeklerinizde kullanabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: