Nermin Yazılıtaş'ın gerçek sokak simidi tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: - 1 su bardağı ılık su - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 1 çay bardağı ılık süt - 4,5 su bardağı un - 1 paket kuru maya - 4 tane kesme şeker - 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: - 1 su bardağı su - Yarım çay bardağı pekmez - 1,5 su bardağı kavrulmuş susam Yapılışı: 1. Karıştırma kabına ılık su, ılık süt, şeker, maya, tuz ve zeytinyağını koyarak karıştırın. 2. Üzerine 4,5 su bardağı unu ekleyip yavaş yavaş yoğurun. 3. Hazır olan hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalandırın. 4. Ardından hamuru tezgaha alıp 20 eşit parçaya ayırarak beze yapın. 5. Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın ve ikisini birbirine örgü biçimde dolayın. 6. Uzatılmış hamurun uçlarını birleştirin. 7. Pekmezi suyla karıştırarak açın. 8. Bir tabağa kavrulmuş susamı koyun. 9. Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya ardından susama bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. 10. 10 dakika beklettikten sonra, 190 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.