• Buradasın

    Yumurtalı simit aşı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yumurtalı simit aşı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 adet simit 13;
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
    • 30 gram kaşar peyniri 1;
    • 1 adet yumurta 13;
    • 1 tutam tuz ve karabiber 1.
    Yapılışı:
    1. Yağı tavaya alarak eritin 1.
    2. Simidi 4-5 parçaya ayırarak tavaya halka şeklinde yerleştirin 1.
    3. Her dilimin arasına kaşar peyniri koyun 1.
    4. Ortasına yumurtayı kırın 1.
    5. Kapağı kapalı olarak yumurta pişene kadar pişirin 1.
    Servis önerisi: Çay eşliğinde sunabilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Simitin içine ne konur yumurta?

    Simitin içine yumurta koymak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: Simit: Küçük halka şeklinde doğranmış. Yumurta: 3 adet. Yoğurt: 2 çorba kaşığı. Zeytinyağı: 2 çorba kaşığı. Kaşar peyniri: Rendelenmiş. Sebzeler: Yeşil biber ve kapya biber gibi küçük doğranmış sebzeler. Pastırma veya sucuk: İsteğe bağlı olarak eklenebilir. Tüm malzemeler sıvı karışıma eklenerek fırında veya tavada pişirilebilir.

    Simit aşı hangi yöreye ait?

    Simit aşı, Antep yöresine aittir.

    Simit hamuru nasıl yapılır?

    Simit hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram un; 250 ml su (ılık); 1 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı kuru maya; 50 ml zeytinyağı. Yapılış aşamaları: 1. Hamur hazırlığı: Ilık suya kuru mayayı ve şekeri ekleyin, mayanın aktif hale gelmesi için 5-10 dakika bekletin. 2. Hamuru yoğurun: Unu geniş bir kaseye eleyin, tuz ve zeytinyağını ekleyin, aktifleşen maya karışımını una ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. 3. Hamurun mayalanması: Yoğurduğunuz hamuru, üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın, hamur iki katı büyüklüğe ulaşana kadar bekleyin. 4. Simit şekli verme: Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün, her bir parçayı yaklaşık 40-50 cm uzunluğunda ince rulolar haline getirin, iki ruloyu yan yana koyarak burgu yapın ve uçlarını birleştirerek halka şekli verin. 5. Pekmezli karışım hazırlığı: Bir kapta pekmez ve suyu karıştırın. 6. Pişirme: Simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 220°C fırında, yaklaşık 20-25 dakika boyunca altın rengi olana kadar pişirin. 7. Servis: Simitler fırından çıkınca biraz soğuduktan sonra çıtır çıtır lezzetleriyle kahvaltı sofranıza çıkarabilirsiniz.