• Buradasın

    Yumurtalı simit aşı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yumurtalı simit aşı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 adet simit 13;
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
    • 30 gram kaşar peyniri 1;
    • 1 adet yumurta 13;
    • 1 tutam tuz ve karabiber 1.
    Yapılışı:
    1. Yağı tavaya alarak eritin 1.
    2. Simidi 4-5 parçaya ayırarak tavaya halka şeklinde yerleştirin 1.
    3. Her dilimin arasına kaşar peyniri koyun 1.
    4. Ortasına yumurtayı kırın 1.
    5. Kapağı kapalı olarak yumurta pişene kadar pişirin 1.
    Servis önerisi: Çay eşliğinde sunabilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm, sunlit Turkish kitchen with flour-dusted hands kneading golden simit dough on a wooden counter, surrounded by bowls of olive oil, sugar, and yeast, with freshly baked sesame-crusted simits cooling nearby.

    Simit hamuru nasıl yapılır?

    Simit hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 4,5 su bardağı un; 1 paket instant maya; yarım su bardağı ılık su; 1 çay bardağı süt; 2 çay kaşığı tuz; 1 çay bardağı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Ilık su, süt, sıvı yağ, tuz ve şekeri geniş bir kaba alıp karıştırın. 2. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. 3. Hamurun üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. 5. Hamurları önce şerit haline getirin, uçlarını birleştirip simit şeklinde birleştirin. 6. Yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak yerleştirin ve oda ısısında yarım saat daha mayalanması için bekletin. Simit hamuru yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Suyun ve sütün ılık olması mayanın daha kolay aktifleşmesini sağlar. Unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ilave etmek, ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde etmeyi sağlar. Hamurun iyi mayalanması önemlidir, mayalanma süresi ortam sıcaklığına göre değişiklik gösterebilir. Simitlerin çıtır çıtır olması, hamurun ince sarılmasına ve pekmezli suya batırılmasına bağlıdır.

    Simit aşı hangi yöreye ait?

    Simit aşı, Kilis ve Gaziantep yörelerine ait bir yemektir. Kilis yöresine ait simit aşı, ince bulgur (simit) ile yapılır ve genellikle etli, domatesli, firikli veya salçalı olarak hazırlanır. Gaziantep yöresine ait simit aşı ise, yaz, kış dört mevsim boyunca tüketilir ve hazırlanış biçiminde farklılıklar gösterir.
    A golden-brown simit ring sliced open on a rustic wooden table, filled with a fluffy scrambled egg mixture studded with diced green peppers, melted kaşar cheese, and a drizzle of olive oil, surrounded by small bowls of yogurt and crumbled pastırma.

    Simitin içine ne konur yumurta?

    Simitin içine yumurta koymak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: Simit: Küçük halka şeklinde doğranmış. Yumurta: 3 adet. Yoğurt: 2 çorba kaşığı. Zeytinyağı: 2 çorba kaşığı. Kaşar peyniri: Rendelenmiş. Sebzeler: Yeşil biber ve kapya biber gibi küçük doğranmış sebzeler. Pastırma veya sucuk: İsteğe bağlı olarak eklenebilir. Tüm malzemeler sıvı karışıma eklenerek fırında veya tavada pişirilebilir.