Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel tereyağlı simit tarifi için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- Üzeri için:
Yapılışı:
- Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın, maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin 4.
- Tereyağı, sıvı yağ ve tuzu ekleyin 4.
- Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun 4.
- Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın 4.
- Mayalanan hamurdan 8 bezeye ayırın 4.
- Her bezeyi iki uzun şerit yapıp burgu şeklinde sararak simit formu verin 4.
- Pekmez-su karışımına bulayın, ardından kavrulmuş susama batırın 4.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin 4.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: