Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel tereyağlı simidi yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda ısısında) 2;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 2;
- 1 paket instant maya 2;
- yarım su bardağı ılık süt 2;
- yarım su bardağı ılık su 2;
- 2 çay kaşığı tuz 2;
- 2 yemek kaşığı şeker 2;
- 4-4,5 su bardağı un 2;
- dışı için 4 yemek kaşığı pekmez ve yarım çay bardağı su, bolca susam 2.
Hazırlanışı:
- Un haricindeki tüm malzemeyi yoğurma kabına alın 2.
- Yavaş yavaş un ilavesi ile ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin 2.
- Üzerini nemli bir bez ile örtüp bir saat mayalanmaya bırakın 2.
- Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük ikişer parça koparın 2. Olabildiğince uzun ve eşit kalınlıkta çubuklar yapın 2. Birbirine dolayıp simit şekli verin 2.
- Önce pekmez ve su karışımına batırın daha sonra susama bulayıp tepsiye koyun 2.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin 2.
Ayrıca, çıtır tereyağlı kandil simidi tarifi de mevcuttur 1. Bu tarif için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- yarım çay bardağı sıvıyağ 1;
- 125 gram tereyağı 1;
- 2 çorba kaşığı yoğurt 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı mahlep 1;
- 1 yumurta sarısı 1;
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi 1;
- 1 çorba kaşığı toz şeker 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 3 su bardağı un 1;
- 1 su bardağı susam 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 1 çorba kaşığı pekmez 1;
- 1 yumurta beyazı 1.
Hazırlanışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: