Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon simidinin farklı olmasının bazı nedenleri:
- Özel hamur karışımı 1. Karadeniz’in serin havası ve özgün buğdayı sayesinde Trabzon simidi daha esnek ve yumuşak bir iç yapıya sahiptir 1.
- Gevrek dış kısım 1. Genellikle taş fırınlarda pişirilmesi, simidin dış kısmının kıtır olmasını sağlar 12.
- Klasik susam kullanımı 1. Trabzon simidinde kullanılan susam, genellikle daha kaliteli ve tazedir 1.
- Pişirme yöntemi 1. Geleneksel taş fırınlarda pişirilmesi, simidin her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar 1.
- Pekmezsiz olması 35. Trabzon simidinde pekmez kullanılmaz 35.
Ayrıca, son dönemde kullanılan unların kalitesinin düşmesi, fiyat artışı nedeniyle gramajın azalması ve susam fiyatlarındaki artış gibi faktörler de Trabzon simidinin eski tadını kaybetmesine neden olmuştur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: