Şeftali dolması yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Çikolatalı ve Meyveli Şeftali Dolması Tarifi: - Malzemeler: 5 adet yarma şeftali, 14-15 adet badem, 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata, 1 çorba kaşığı esmer şeker, 2 adet kuru incir, yarım çay bardağı kuru üzüm, 8 çay kaşığı tereyağı. - Yapılışı: 1. 4 adet şeftaliyi ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. 2. Kalan şeftaliyi rendeleyin ve içine 1 çorba kaşığı esmer şeker, rendelenmiş çikolata, çırpılmış yumurta, kıyılmış badem, küp doğranmış incir ve kuru üzümü ekleyip karıştırın. 3. Karışımı şeftalilerin ortasına yerleştirin. 4. Tereyağını üzerilerine paylaştırın ve 200 derece fırında 20 dakika pişirin. 5. Servis yapın. 2. Acıbadem Dolgulu Şeftali Tarifi: - Malzemeler: 4 şeftali, yarım limonun suyu, 5-6 acıbadem kurabiyesi, 25 gr tereyağı, 1 paket vanilya, 1 yumurtanın sarısı, 3 yemek kaşığı toz şeker. - Yapılışı: 1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 2. Şeftalileri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve içini hafif oyun. 3. Üzerlerine limon suyu sürün. 4. Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. 5. Acıbadem kurabiyelerini mutfak robotunda çekerek ufalayın ve tereyağı ile karıştırın. 6. Vanilya, toz şeker ve yumurtanın sarısını ekleyip karıştırın ve şeftalilerin içine paylaştırın. 7. Fırın kabına dizin ve 30 dakika pişirin. 8. Servis tabaklarına alıp dondurma ile servis yapın.