• Buradasın

    Şeftali dolması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen table with halved peaches filled with a rich mixture of chocolate, almonds, and dried fruits, drizzled with melted butter, alongside a bowl of crushed acıbadem cookies and a small pitcher of lemon juice.
    Şeftali dolması yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
    1. Çikolatalı ve Meyveli Şeftali Dolması Tarifi:
      • Malzemeler: 5 adet yarma şeftali, 14-15 adet badem, 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata, 1 çorba kaşığı esmer şeker, 2 adet kuru incir, yarım çay bardağı kuru üzüm, 8 çay kaşığı tereyağı 1.
      • Yapılışı:
      1. 4 adet şeftaliyi ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın 1.
      2. Kalan şeftaliyi rendeleyin ve içine 1 çorba kaşığı esmer şeker, rendelenmiş çikolata, çırpılmış yumurta, kıyılmış badem, küp doğranmış incir ve kuru üzümü ekleyip karıştırın 1.
      3. Karışımı şeftalilerin ortasına yerleştirin 1.
      4. Tereyağını üzerilerine paylaştırın ve 200 derece fırında 20 dakika pişirin 1.
      5. Servis yapın 1.
    2. Acıbadem Dolgulu Şeftali Tarifi:
      • Malzemeler: 4 şeftali, yarım limonun suyu, 5-6 acıbadem kurabiyesi, 25 gr tereyağı, 1 paket vanilya, 1 yumurtanın sarısı, 3 yemek kaşığı toz şeker 23.
      • Yapılışı:
      1. Fırını 180 dereceye ayarlayın 23.
      2. Şeftalileri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve içini hafif oyun 23.
      3. Üzerlerine limon suyu sürün 23.
      4. Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın 23.
      5. Acıbadem kurabiyelerini mutfak robotunda çekerek ufalayın ve tereyağı ile karıştırın 23.
      6. Vanilya, toz şeker ve yumurtanın sarısını ekleyip karıştırın ve şeftalilerin içine paylaştırın 23.
      7. Fırın kabına dizin ve 30 dakika pişirin 23.
      8. Servis tabaklarına alıp dondurma ile servis yapın 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şeftali içine ne konur?

    Şeftali içine ne konulabileceğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, şeftali ile yapılan bazı tarifler şunlardır: Şeftali marmelatı. Şeftali konservesi. Ayrıca, şeftali tatlı, sulu ve birçok vitamin, mineral ve antioksidan içerdiği için dilimlenerek yoğurtla birlikte veya karıştırıcıya atılıp içerisine muz ve buz eklenerek içecek halinde tüketilebilir.