Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeftali dolması yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Çikolatalı ve Meyveli Şeftali Dolması Tarifi:
- Malzemeler: 5 adet yarma şeftali, 14-15 adet badem, 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata, 1 çorba kaşığı esmer şeker, 2 adet kuru incir, yarım çay bardağı kuru üzüm, 8 çay kaşığı tereyağı 1.
- Yapılışı:
- 4 adet şeftaliyi ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın 1.
- Kalan şeftaliyi rendeleyin ve içine 1 çorba kaşığı esmer şeker, rendelenmiş çikolata, çırpılmış yumurta, kıyılmış badem, küp doğranmış incir ve kuru üzümü ekleyip karıştırın 1.
- Karışımı şeftalilerin ortasına yerleştirin 1.
- Tereyağını üzerilerine paylaştırın ve 200 derece fırında 20 dakika pişirin 1.
- Servis yapın 1.
- Acıbadem Dolgulu Şeftali Tarifi:
- Malzemeler: 4 şeftali, yarım limonun suyu, 5-6 acıbadem kurabiyesi, 25 gr tereyağı, 1 paket vanilya, 1 yumurtanın sarısı, 3 yemek kaşığı toz şeker 23.
- Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ayarlayın 23.
- Şeftalileri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve içini hafif oyun 23.
- Üzerlerine limon suyu sürün 23.
- Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın 23.
- Acıbadem kurabiyelerini mutfak robotunda çekerek ufalayın ve tereyağı ile karıştırın 23.
- Vanilya, toz şeker ve yumurtanın sarısını ekleyip karıştırın ve şeftalilerin içine paylaştırın 23.
- Fırın kabına dizin ve 30 dakika pişirin 23.
- Servis tabaklarına alıp dondurma ile servis yapın 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: