Kışın en çok tüketilmesi önerilen sebzeler şunlardır: 1. Lahana: A, B ve C vitaminleri ile lif açısından zengindir, ödem ve toksin atıcı etkisi vardır. 2. Ispanak: Demir yönünden zengindir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve protein içeriği yüksektir. 3. Pırasa: Kolesterolü düşürür, böbrek taşı oluşumunu engeller ve kalp krizi riskini azaltır. 4. Brokoli: Vitamin ve mineral deposudur, antioksidan özellikleri vardır. 5. Karnabahar: Kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir içerir, enfeksiyon önleyici ve anti bakteriyeldir. 6. Havuç: Cilt ve göz sağlığı için faydalıdır, kandaki kolesterol oranını düşürür. Bu sebzeler, soğuk havalarda vücut direncini artırmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için önemlidir.