Mısır tempura yapmak için gerekli malzemeler: 200 gram konserve mısır (suyu süzdürülmüş); yarım su bardağı maden suyu; 2 yemek kaşığı un; 2,5 yemek kaşığı mısır unu; 1 çay kaşığı kabartma tozu; 1 çay kaşığı tuz. Sosu için: yarım çay bardağı soğuk su; 4 yemek kaşığı mayonez; 4-5 yaprak taze fesleğen; 1 adet lime kabuğu rendesi; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 diş ezilmiş sarımsak; bir tutam tuz. Yapılışı: 1. Bir kasede mısır, maden suyu, un, mısır unu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. 2. Karışım yoğun ve akışkan kıvamlı olmalı, gerekirse un veya su ilavesiyle dengeleyin. 3. Kızgın yağda altın sarısı olana dek kızartın. 4. Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp blenderdan geçirin. 5. Kızarmış mısırların üzerine sosu gezdirip sıcak olarak servis edin. Alternatif olarak, haşlanmış mısır tanelerini kullanabilir veya 400 gram haşlanmış ve suyu süzülmüş mısır kullanabilirsiniz. Ayrıca, Arda'nın Mutfağı'nda yayınlanan mısır tempura tarifine YouTube üzerinden ulaşılabilir.