Portakallı pastanın kreması için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Portakal Kreması Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı portakal suyu, 3 yemek kaşığı un, 1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı krema, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, portakal dilimleri. - Yapılışı: Tüm malzemeleri orta boy bir sos tenceresine alın ve koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Portakalları ortadan ikiye kesip içlerini çıkartın, ortasına portakal kremasından koyup buzdolabında en az iki saat bekletin. Pudra şekeri ve kremayı çırpıp sıkma torbasına doldurun, portakal kremalı tatlıların üzerine sıkın ve küp doğradığınız portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın. 2. Portakallı Yumuşak Pasta Kreması Tarifi: - Malzemeler: 75 gr tereyağı, 3 yemek kaşığı süt, 25 gr şeker, 300 gr elenmiş şeker, 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi. - Yapılışı: Tereyağı, süt, 25 gr şeker ve portakal kabuğu rendesini bir kabın içinde, sıcak su bulunan bir kabın içine oturtun ve yağ ile şeker eriyene dek karıştırın. Eridikten sonra sıcak suyun üzerinden alıp şekeri katın ve tahta kaşıkla düzgün bir görünüm alana dek çırpın.