Buradasın
Portakal reçeli yaparken kabukları nasıl beyazlatılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal reçeli yaparken kabukların beyazlatılması için şu adımlar izlenebilir:
- Kabukların acılığını alma: Portakal kabukları ince ince doğrandıktan sonra birkaç kez kaynatılıp suyu dökülmelidir 23. Bu işlem, kabukların acısını alırken, reçelin aromatik yapısını korur 2.
- Bekletme: Portakal kabukları, acılığının tamamen gitmesi için 1 gece boyunca suda bekletilebilir 1.
- Beyaz kısımların temizlenmesi: Portakal kabuklarının beyaz kısımları, acılığı önlemek için temizlenmelidir 1.
Bu yöntemler, portakal kabuklarının beyazlatılmasına ve reçelin daha lezzetli olmasına yardımcı olur.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: