Buradasın
Portakal kabukları en güzel nasıl değerlendirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal kabuklarını değerlendirmenin bazı yolları:
- Reçel yapımı: Portakal kabuklarının acısı çıktıktan sonra şeker ve su eklenerek kaynatılır ve reçel elde edilir 12.
- Şekerleme: Kabuklar suda haşlanıp, şeker ve limon suyu eklenerek pişirilir, ardından çikolataya veya şekere bulayarak servis edilir 12.
- Türk kahvesi: Portakalın üst kısmı delinip içi boşaltıldıktan sonra, içine Türk kahvesi, su ve isteğe göre şeker eklenerek kahve yapılır 2.
- Ev kokusu: Portakal kabukları karanfillerle süslenip tealight mumun üzerine yerleştirilerek dekoratif ve hoş kokulu bir ev parfümü yapılır 5.
- Cilt bakımı: Rendelenmiş portakal kabuğu, karbonat ve gül suyu karışımı ile cilt bakımı yapılabilir 2.
- Temizlik: Portakal kabukları, karbonat ve beyaz sirke ile karıştırılıp sprey şişesine konularak mutfak dolapları ve tezgahlar temizlenebilir 2.
- Dondurma: Rendelenmiş portakal kabukları buzluk poşetlerinde dondurulup, yeşil salatalar, meyve salataları ve marine soslarında kullanılabilir 5.
- Kek ve kurabiye: Rendelenmiş portakal kabukları kek ve kurabiye hamurlarına eklenerek aromatik bir lezzet elde edilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: