Buradasın
Portakal kabukları en güzel nasıl değerlendirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal kabukları en güzel şekilde şu yöntemlerle değerlendirilebilir:
- Kurutma: Portakal kabuklarını yıkayıp kuruladıktan sonra güneşte veya fırında kurutabilirsiniz 12. Kuruduktan sonra rondodan geçirerek toz haline getirip kek, sütlü tatlı, şerbetli tatlı ve kurabiye tariflerinde aroma verici olarak kullanabilirsiniz 1.
- Reçel Yapma: Portakal kabuklarının acısının çıkması için suda kaynatarak pişirin ve ardından şekerle kaynatarak reçel yapın 12.
- Şekerleme: Portakal kabuklarını eşit boyutlarda doğrayıp suda haşlayın, ardından toz şeker, limon suyu ve su ekleyerek pişirin 1. Şekerleyip ızgara telin üzerinde dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 1.
- Doğal Oda Kokusu: Kurutulmuş portakal kabuklarını küçük parçalar halinde kesip kaseye koyarak veya tencereye koyup kaynattığınızda evinize hoş bir koku yayar 23.
- Cilt ve Saç Bakımı: Kurutulmuş portakal kabuklarını öğüterek toz haline getirip yoğurt veya bal ile karıştırarak yüz peelingi veya saçlarınızı durulamak için doğal bir parlaklık verici olarak kullanabilirsiniz 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: