Portakallı pastanın kreması için gerekli malzemeler: 2,5 su bardağı süt; 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker; 2 yemek kaşığı nişasta; 1 yemek kaşığı un; 1 tatlı kaşığı tereyağı; Yarım portakal kabuğu; Yarım su bardağı portakal suyu. Hazırlanışı: 1. Nişasta ve unu bir bardak sütle topak kalmayana kadar karıştırın. 2. Diğer malzemeleri ilave edip iyice karıştırın. 3. Orta hararetli ateşte kaynayana kadar karıştırın. 4. Topaklanma olursa blenderdan geçirin. 5. İstediğinizden koyu ise süt ilave edip, blenderdan geçirerek biraz daha pişirin. Alternatif olarak, portakallı pastacı kreması tarifi için şu malzemeler kullanılabilir: 2 çorba kaşığı dolusu un; 1 çorba kaşığı mısır nişastası; 1/4 su bardağı toz şeker; 1 paket vanilya; 1 su bardağı süt; 3 adet yumurta sarısı; 1 tatlı kaşığı tereyağı; 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu; Yarım paket krema. Hazırlanışı: 1. Krema hariç malzemelerin hepsini tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırın. 2. Kaynadıktan sonra kenara alıp soğumaya bırakın. 3. Soğuduktan sonra kremayı ekleyip balon telle veya mikserle karıştırın. Tarifler, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.