Tavuk kanadın yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir: 1. Marine Etme: Tavuk kanatlarını zeytinyağı, limon suyu, yoğurt, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kekik gibi malzemelerle marine etmek, etin yumuşamasını ve lezzetli olmasını sağlar. 2. Pişirme Sıcaklığı: Fırını 220 dereceye ayarlayarak kanatları ilk 15-20 dakika pişirmek, dışının hızla kızarmasını sağlar. 3. Fırın Teli Kullanımı: Kanatların altının da üstü gibi çıtır olmasını istiyorsanız, doğrudan tepsiye dizmek yerine fırın telinin üzerine dizerek altına yağlı kâğıt serili tepsi koymak daha iyidir. 4. Karbonat Kullanımı: Tavuk kanatlarının derisine karbonat sürmek, pH seviyesini yükselterek daha hızlı kahverengileşmesini ve küçük hava kabarcıkları oluşturarak çıtır bir doku kazanmasını sağlar.