Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu butunun en güzel şekilde pişirilmesi için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Fırında Pişirme: Kuzu budunu zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine edip, 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 2 saat pişirin 1. Ardından üzerini açıp aynı ısıda yarım saat daha pişirin 1.
- Sebzeli Pişirme: Marinasyon işleminden sonra butu fırın tepsisine alıp, içine doğranmış soğan, sarımsak, havuç ve bebek patates ekleyin 2. Alüminyum folyo ile kapatıp 180 derecede 1-1,5 saat pişirin 2.
- Fırın Torbasında Pişirme: Kuzu budunu tüm malzemelerle birlikte fırın torbasına koyup, 180-200 derecede etler yumuşayıp kızarana kadar pişirin 4.
Pişirme süresi, kuzu butunun büyüklüğüne ve türüne göre değişebilir. Etin pişip pişmediğini kontrol etmek için çatal veya bıçakla batırarak iç sıcaklığını kontrol edebilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: