Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu but pişirmek için birkaç öneri:
- Fırında kuzu but:
- Et, kemiğine çok değdirmeden dilimlenir, yıkanır ve suyu süzülene kadar beklenir 1.
- Sıvı yağ, göz kararı tuz ve karabiberle karıştırılan dövülmüş sarımsak, etin her tarafına sürülür 1.
- Elma dilim şeklinde doğranmış patatesler ve halka halka doğranmış soğan tepsiye yerleştirilir 1.
- Etin arasına ve tepsinin boşluklarına kalan sarımsaklar konur 1.
- Üzerine tereyağı parçaları yerleştirilir ve önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatılır 1.
- 150 derecede 2,5 saat pişirildikten sonra folyo çıkarılır ve 200 derecede yarım saat daha pişirilir 1.
- Kuzu but (Arda'nın Mutfağı tarifi):
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: