Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk kanadın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Marine etmek 5. Tavuk kanatlarını zeytinyağı, baharatlar ve hafif asidik malzemelerle marine edip, üzeri kapalı bir şekilde hava almayacak şekilde buzdolabında bir gece bekletmek, etin daha yumuşak olmasını sağlar 5.
- Karbonat kullanmak 3. Tavuk kanatlarının derisine karbonat sürmek, pH seviyesini artırarak peptit bağlarının parçalanmasına ve daha hızlı kahverengileşmeye neden olur 3. Ayrıca, deride küçük karbondioksit kabarcıkları oluşturarak çıtır bir doku elde edilir 3.
- Yoğurt veya kefir kullanmak 5. Marinasyonda yoğurt veya kefir kullanmak, tavuk etinin yumuşacık ve lezzetli olmasını sağlar 5.
Tavuk kanatlarını pişirirken, aşırı pişmeyi önlemek için kanatları yakından takip etmek gerekir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: