Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sade kekin sert olmasının birkaç nedeni vardır:
- Yanlış malzeme oranları: Aşırı un kullanımı, kekin sertleşmesine neden olabilir 1.
- Aşırı karıştırma: Hamurun fazla karıştırılması, glutenin aşırı gelişmesine yol açar ve kekin sertleşmesine sebep olur 12.
- Yetersiz pişirme: Kek yeterince pişirilmediğinde iç kısmı çiğ kalabilirken dış kısmı sertleşebilir 1.
- Yağsız veya düşük yağlı malzemeler: Yağ, pandispanyanın yumuşak ve nemli olmasını sağlar; bu nedenle yağ miktarının az olması kekin sertleşmesine yol açabilir 13.
- Yumurta aklarının aşırı çırpılması: Yumurta aklarının fazla çırpılması, sert bir yapı oluşturabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: