Tavuk roti yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet tavuk budu; 250 gram bebek patates; 1 havuç; 8-10 adet arpacık soğan; 8 diş sarımsak; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 3 yemek kaşığı yoğurt suyu; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 çay kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber; 1 dal taze kekik; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı); 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Marinasyon için tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. 2. Tavuk butlarını karışıma bulayın. 3. Arpacık soğanı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip üzerini streçleyip buzdolabına kaldırın. 4. Süre sonunda fırın kabına butları alın. 5. Üzerine soğanları, bebek patatesleri ve havucu yerleştirin. 6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika - 1 saat arası pişirin. 7. Sıcak servis edin. Tavuk roti, Fransızca kökenli bir kelime olan "roti" ile yapılan bir pişirme tekniğidir.