Ankara incik pilavı (Ankara tava) yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet kuzu incik (veya dana incik); 2 su bardağı Nuh’un Ankara vitaminli arpa şehriye; 1 su bardağı kavrulmamış badem içi; 1 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; Defne yaprağı, kekik, tuz. Yapılışı: 1. İncik etleri bir tencereye yerleştirilir, üzerine su, defneyaprağı ve kekik eklenerek kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir. 2. Ateşten almadan 15 dakika önce arzu edildiği kadar tuz ilave edilir. 3. Et piştikten sonra, suyu süzülerek 3,5 bardak et suyu bir kenara ayrılır. 4. Tereyağı ve sıvı yağ bir tencerede kızdırılır. 5. Arpa şehriye, altın sarısı renk alana kadar kavrulduktan sonra ayrılan sıcak et suyu ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 6. Bademlerin kabukları sıcak suda bekletilerek soyulur ve kalan sıvı yağda kavrularak pilava ilave edilir. 7. Pilav, incik etiyle birlikte sıcak olarak servis edilir. Püf noktası: Etleri haşladığınız suyu pilav yapımında kullanacağınız için etlere buna göre su ekleyip pişirme işlemine geçin.