Buradasın
Kepse baharatı ile pilav nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kepse baharatı ile pilav yapmak için gerekli malzemeler:
- 700 gr kuzu eti 12;
- 2 su bardağı yasemin pirinci 12;
- 1 adet soğan 12;
- 1 adet domates 12;
- 1 adet havuç 12;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 12;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 12;
- 5 adet kakule 12;
- 5 adet karanfil 12;
- 1 tatlı kaşığı kepse baharatı 12;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 12;
- Yarım çubuk tarçın 12;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 12;
- Et suyu 12.
Yapılışı:
- Et düdüklü tencerede haşlanır 12.
- Pilava hem renk hem lezzet verecek soğan, domates ve havuç rendelenerek kavrulur 12.
- Pilav sosuna domates, biber salçası ve birer tatlı kaşığı karabiber ve kimyon serpilir 12.
- Haşlanan kuzu eti tencereye didilir ve etin suyu da ilave edilir 12.
- İki bardak yasemin pirinci yıkanır ve tencereye aktarılır 12.
- Derin pilav tenceresinde tüm malzemeler demlenir 12.
- Kepse pilavı kayık bir servis tabağında sunulur 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: