Buradasın
Kepse baharatı ile pilav nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kepse baharatı ile pilav yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 2 su bardağı yasemin pirinci 4;
- 1 adet soğan (ince doğranmış) 4;
- 2 adet domates (küp doğranmış) 4;
- 1 adet havuç (rendelenmiş) 4;
- 1 adet kırmızı kapya biber (ince doğranmış) 4;
- 3 adet sivri biber (ince doğranmış) 4;
- 8 diş sarımsak (rendelenmiş) 4;
- 2 çay bardağı sıvı yağ 4;
- 1 tutam safran 4;
- 1 adet çubuk tarçın 4;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 4;
- 4 adet karanfil 4;
- 5 adet kakule 4;
- 1/2 çay kaşığı kimyon 4;
- 1 tatlı kaşığı tuz 4;
- 4,5 su bardağı su 4;
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm (suda bekletilmiş) 4.
Yapılışı:
- Tavuk butlarını bir fırın kabına alıp her yerini tuzla ovun, yarım limonun suyunu sıkın ve bir kenarda dinlenmeye bırakın 4.
- Derince bir kapta domates salçasını 2 su bardağı su ile seyreltin, sıvı yağ, sarımsak, kakule ve karanfil tanelerini ekleyip karıştırın 4.
- Tavuk butlarını bu sosla kaplayın, üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 1 saat pişirin 4.
- Pilav için sıvı yağı bir tencereye alıp ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun 4.
- Havuç, biber, sarımsak ve domatesi ekleyip havuç yumuşayana kadar kavurun 4.
- Baharatları, sulandırılmış safranı, pirinci ve salçayı ekleyip karıştırın 4.
- Sıcak suyu ilave edip kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısarak pişmeye bırakın 4.
- 10 dakika sonra pişip pişmediğini kontrol edin, gerekirse biraz daha pişirin 4.
- Kuş üzümlerini ekleyip karıştırın, ocaktan alıp demlenmeye bırakın 4.
- Pilavı servis tabağına alıp üzerine kızarmış tavuk butlarını yerleştirerek sıcak servis edin 4.
Bazı aktarlarda "kepse baharatı" adıyla satılan baharat karışımını bulabilirsiniz 4. Bu baharat
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: