Buradasın
Patlıcanla en güzel hangi pilav yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanlı pirinç pilavı için gerekli malzemeler:
- 2 adet kemer patlıcanı 13;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 13;
- 2 su bardağı pilavlık pirinç 13;
- 3 su bardağı sıcak su 13;
- 1 adet kuru soğan 13;
- 1 adet domates 13;
- Tuz ve karabiber 13;
- 1 avuç dolmalık fıstık 1;
- Dereotu (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Patlıcanlar kızartılır ve fazla yağı çektirilir 1.
- Pilav tenceresinde tereyağı ve sıvı yağ ile yemeklik doğranmış soğan kavrulur 1.
- Rendelenmiş domates eklenir ve kavrulan soğanlara ilave edilir 1.
- Yıkanıp suyu süzülen pirinçler eklenir ve kavurmaya devam edilir 1.
- Kızarmış patlıcanlar, tuz, karabiber eklenir ve 3 su bardağı sıcak su eklenip tencerenin kapağı kapatılır 1.
- Önce yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır 1.
- Pilav suyunu tamamen çekince ocaktan alınır ve demlenmesi için kapağın altına bir peçete serilerek dinlenmeye bırakılır 1.
Patlıcanlı pilavın yanına et sote, tavuk sote, Arap tava, mantar sote veya fırında baharatlı patates yapılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: