Türkmen mutfağında çeşitli yemekler bulunmaktadır. İşte bazıları: 1. Badamjan Gatlamasy: Kat kat doğranmış patlıcanların kızartılması ve sebzelerle birleştirilmesiyle yapılan bir yemek. 2. Fıtçi: Mayalanmış hamurun içine kıymalı harç konularak hazırlanan mini tart kalıplarında fırında pişirilen bir yemek. 3. Shurpa: Vitamin değeri yüksek, patates ve havuç gibi sebzelerle dana veya koyun eti kullanılarak yapılan bir çorba. 4. Gelin Budu Köfte: Türkmenistan'da "gelin budu" olarak adlandırılan, kadın budu köfteye benzeyen bir yemek. 5. Türkmen Mantısı: Bohça şeklinde kapatılan ve kıyma yerine patates veya peynir konulan bir mantı çeşidi. 6. Etli Pilav: Türkmen pilavının kendi usulleriyle hazırlanan, havuç ve soğanla yapılan bir çeşidi. 7. Çakıf: Üzümden yapılan, Türkmenlerin milli içkisi.