Buradasın
Mantarlı pilavın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarlı pilav yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Pirinçlerin hazırlanması: Pirinçler yıkanmalı ve 15-20 dakika sıcak tuzlu suda bekletilmelidir 13.
- Limon suyu kullanımı: Pirinçleri kavururken 1-2 damla limon suyu eklemek, pilavın tane tane olmasını sağlar 12.
- Suyun eklenmesi: Sıcak su kullanılmalı ve su eklendikten sonra tencere kısık ateşe alınmalıdır 13.
- Dinlendirme: Pilav, suyunu çekip piştikten sonra üzerine bir havlu kağıt örtülerek 10-15 dakika dinlendirilmelidir 13.
- Baharatlar: Tuz ve karabiber dışında arzu edilirse maydanoz veya dereotu eklenebilir 13.
Ayrıca, sebze, et veya tavuk suyu kullanarak da mantarlı pilavın lezzeti zenginleştirilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: