Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ankara incik pilavı (Ankara tava) yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet kuzu incik (veya dana incik) 2;
- 2 su bardağı Nuh’un Ankara vitaminli arpa şehriye 1;
- 1 su bardağı kavrulmamış badem içi 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 12;
- Defne yaprağı, kekik, tuz 1.
Yapılışı:
- İncik etleri bir tencereye yerleştirilir, üzerine su, defneyaprağı ve kekik eklenerek kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir 1.
- Ateşten almadan 15 dakika önce arzu edildiği kadar tuz ilave edilir 1.
- Et piştikten sonra, suyu süzülerek 3,5 bardak et suyu bir kenara ayrılır 1.
- Tereyağı ve sıvı yağ bir tencerede kızdırılır 1.
- Arpa şehriye, altın sarısı renk alana kadar kavrulduktan sonra ayrılan sıcak et suyu ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir 1.
- Bademlerin kabukları sıcak suda bekletilerek soyulur ve kalan sıvı yağda kavrularak pilava ilave edilir 1.
- Pilav, incik etiyle birlikte sıcak olarak servis edilir 1.
Püf noktası: Etleri haşladığınız suyu pilav yapımında kullanacağınız için etlere buna göre su ekleyip pişirme işlemine geçin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: