Tikka Masala sosu yapımı için gerekli malzemeler: 400 gr tavuk göğüs; 1 çay bardağı yoğurt; 2 adet taze soğan; 2 diş sarımsak; 2 çorba kaşığı taze limon suyu; 1/2 çorba kaşığı kişniş; 1/2 çorba kaşığı zencefil tozu; 1/2 çorba kaşığı zerdeçal; 1/2 çorba kaşığı kimyon; 1/2 çorba kaşığı kırmızı biber; Tuz ve karabiber. Yapılışı: 1. Sarımsakları soyup rendeleyin, taze soğanları ince ince doğrayın. 2. Derin bir kabın içinde sarımsak ve soğanları limon suyu, yoğurt, tuz ve tüm baharatlarla karıştırın. 3. Tavukları küçük küpler halinde doğrayın ve tikka sosuna ekleyin. 4. Buzdolabından çıkardığınız tikka soslu tavuklarınızı derin ve yapışmaz bir tavaya alın. 5. Tavuklarınızı 20 dakika boyunca orta ateşte çevirerek pişirin, tikka masala tavuğunuz hazır, afiyet olsun. Ayrıca, tikka masala sosu için alternatif bir tarif de şu şekildedir: Malzemeler: 500 gram tavuk göğsü; 2 adet soğan; 3 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1/2 su bardağı krema; 1/2 su bardağı süt; 1/2 çay kaşığı tarçın; 1/2 çay kaşığı zerdeçal; 1/2 çay kaşığı kimyon; 1/2 çay kaşığı kişniş; 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber; 1/2 çay kaşığı karabiber; Tuz. Yapılışı: 1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. 2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. 3. Bir kasede tavuk, soğan, sarımsak, yoğurt, krema,