Portakal sosu ile çıtır tavuk iyi gider. Portakal soslu tavuk tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 500 gr tavuk göğüs eti, dilimlenmiş - 30 gr İçim Tereyağı - 3 adet portakalın taze sıkılmış suyu - 50 gr bezelye, haşlanmış - 50 gr basmati pirinç, haşlanmış - 1 diş sarımsak, ezilmiş - 1 tatlı kaşığı bal - 1 tatlı kaşığı kimyon - 1 adet soğan, piyazlık doğranmış - 1 adet havuç, ince çubuk doğranmış - 1 çorba kaşığı taze soğan doğranmış - Tuz, karabiber Yapılışı: 1. İçim Tereyağını geniş bir tavada eritin. 2. Tavukları tavaya atın. 3. Sarımsak, kimyon, tuz ve karabiber ekleyip tavuklar pembeleşinceye kadar pişirin. 4. Soğanları, bezelye ve havuçları da ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin. 5. Portakal suyunu balla karıştırıp tavukların üzerine boşaltın ve portakallı sos şurup kıvamı alana kadar pişirin. 6. Pirinci ilave edin ve karıştırın. 7. Sıcak servis edin.