Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çöp şişin yumuşak olması için şu yöntemler önerilir:
- Etin doğru seçimi: Yağlı ve sinirsiz bir et kullanmak önemlidir 1.
- Marinasyon: Etin en az 3-4 saat, tercihen bir gece boyunca zeytinyağı, yoğurt, soğan suyu, karabiber, kekik ve tuz içeren bir marinasyon sosunda bekletilmesi gerekir 12.
- Pişirme süresi: Etin aşırı pişirilmemesi, pişirme süresinin kısa tutulması önerilir 1. Aşırı pişirme eti sertleştirir 1.
- Alternatif pişirme yöntemleri: Mangalda pişirmek, köz kokusu ve yüksek ısıda hızlı mühürleme sayesinde daha yumuşak bir lezzet sağlar 1. Ayrıca, iyice ısınmış döküm tava veya ızgara tavası da kullanılabilir 1.
- Ön marinasyon: Etin 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve baharatlarla marine edilmesi, etin daha yumuşak olmasını sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: