Buradasın
Uskumru filetosu nasıl yumuşatılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uskumru filetosunun yumuşatılması için marinasyon işlemi önerilir 1. Bu işlem, balığın liflerini yumuşatarak daha pürüzsüz bir ağız hissi sunar 1.
Marinasyon için gerekli malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber 1;
- 1 diş sarımsak (ezilmiş) 1;
- 2 yemek kaşığı limon çekirdeği (isteğe bağlı) 1;
- 1 dal taze kekik (isteğe bağlı) 1.
Hazırlanışı:
Ayrıca, ızgara veya fırında pişirme yöntemleri de balığın yumuşamasına ve lezzetlenmesine yardımcı olur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: