Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tikka Masala sosu yapımı için gerekli malzemeler:
- 400 gr tavuk göğüs 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- 2 adet taze soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 2 çorba kaşığı taze limon suyu 1;
- 1/2 çorba kaşığı kişniş 1;
- 1/2 çorba kaşığı zencefil tozu 1;
- 1/2 çorba kaşığı zerdeçal 1;
- 1/2 çorba kaşığı kimyon 1;
- 1/2 çorba kaşığı kırmızı biber 1;
- Tuz ve karabiber 1.
Yapılışı:
- Sarımsakları soyup rendeleyin, taze soğanları ince ince doğrayın 1.
- Derin bir kabın içinde sarımsak ve soğanları limon suyu, yoğurt, tuz ve tüm baharatlarla karıştırın 1.
- Tavukları küçük küpler halinde doğrayın ve tikka sosuna ekleyin 1. Marinasyon için üzerini kapatıp buzdolabında 3-4 saat bekletin 1.
- Buzdolabından çıkardığınız tikka soslu tavuklarınızı derin ve yapışmaz bir tavaya alın 1.
- Tavuklarınızı 20 dakika boyunca orta ateşte çevirerek pişirin, tikka masala tavuğunuz hazır, afiyet olsun 1.
Ayrıca, tikka masala sosu için alternatif bir tarif de şu şekildedir:
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 2;
- 2 adet soğan 2;
- 3 diş sarımsak 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1 yemek kaşığı yoğurt 2;
- 1/2 su bardağı krema 2;
- 1/2 su bardağı süt 2;
- 1/2 çay kaşığı tarçın 2;
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal 2;
- 1/2 çay kaşığı kimyon 2;
- 1/2 çay kaşığı kişniş 2;
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber 2;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 2;
- Tuz 2.
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: