En yumuşak et kavurma, "sütlü kavurma" tarifiyle yapılabilir. Sütlü kavurma tarifi için gerekli malzemeler: 500 gram kuşbaşı dana eti; 1 su bardağı süt; 1 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kekik; 1 çay kaşığı tuz. Hazırlanışı: 1. Kuşbaşı doğranmış etleri sütle marine edip buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. 2. Marine süresi sonunda eti süzün, ancak sütü tamamen dökmeyin. 3. Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve etleri ekleyip yüksek ateşte dışı renk alana kadar kavurun. 4. Ocağı kısıp kapağını kapatarak et suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 5. Tereyağı, karabiber, tuz ve isteğe bağlı baharatları ekleyin. 6. 5-10 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın ve sıcak servis edin. Ayrıca, süt ve yoğurt içeren bir yumuşak et kavurma tarifi de bulunmaktadır. Et kavurma yaparken en önemli noktalardan biri, etin kendi suyunda ve yağında, kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmesidir.