Mandalina ile iki farklı kek tarifi verilebilir: 1. Mandalinalı Kek Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı şeker, 1 adet portakal, 3 adet yumurta, 0,5 su bardağı bitkisel sıvı yağ, 8 adet mandalina, 2,5 su bardağı buğday unu, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, 3 çorba kaşığı kuş üzümü, 15 gram zencefil tozu, 1 çay kaşığı tarçın, 4 yemek kaşığı ceviz. - Hazırlanışı: Tozşeker, portakal kabuğu rendesi ve yumurtaları mikserle çırpın. Sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Mandalina suyunu ilave edin ve un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek düşük devirde karıştırın. Kuş üzümü ve cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp hafif unlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin. 2. Mandalina Şuruplu Kek Tarifi: - Malzemeler: 125 gr tereyağı, 180 gr toz şeker, 2 yumurta, 185 gr kek unu, 4 yemek kaşığı süt, 1 paket vanilya. - Hazırlanışı: Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Süt, vanilya ve unu ilave edip spatula ile karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kek kalıbına aktarın ve fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp şurubu üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.