Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mois pandispanya yapımı için gerekli malzemeler:
- Pandispanya için: 4 adet yumurta, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı su, 1 paket kabartma tozu, bir çimdik tuz 12.
- Kreması için: 3 su bardağı süt, 2 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı kakao 12.
- Üzeri için: Çilek 12.
Mois pandispanya yapılışı:
- Derin bir kaba yumurta beyazlarını alıp, bir çimdik tuz ile birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpın 12.
- Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekeri çırpın 12.
- Kuru malzemeleri (un, kakao, kabartma tozu) ve suyu ilave edip karıştırmaya devam edin 12.
- Yumurta beyazlarını, hazırladığınız karışıma ekleyin 1.
- Harcı söndürmeden, nazikçe ve aynı yönde karıştırarak, her şeyin iyice karışmasını sağlayın 1.
- Kullanacağınız çemberin içini yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın 12.
- Hazırladığınız pandispanya harcını 19 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökün 12.
- Önceden ısıttığınız 170 derece fırında, 35-40 dakika boyunca kontrollü şekilde pişirin 12.
- Kreması için orta boy bir sos tenceresine bütün kuru malzemeleri ekleyip karıştırın 2.
- Üzerine sütü ilave edip orta ateşte çırpma teli yardımıyla karıştırarak pişirin 2.
- Kıvam alan kremayı ocaktan alıp üzerine vanilyayı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın 2.
- Soğumuş olan mois pastanın kekini tırtıklı bıçak yardımıyla 3 eşit parçaya bölün 2.
- Kekin ilk katına daire şeklinde kremayı sıkın ve 2 parmak genişliğinde boşluk bırakın 2.
- Boşluk bıraktığınız kenarlara çilekleri dizin 2.
- İkinci katına da aynı şekilde işlem yapın 2.
- Son olarak 3. keki yerleştirin ve kalan kremayı üzerine ekleyip spatula yardımıyla güzelce yayın 2.
- Artmış olan kekleri elinizle ufalayıp
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: