Mandalinalı tatlı yapmak için birkaç tarif önerisi: Mandalinalı Sütlü Tatlı: Muhallebi için: 1/2 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 6 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 büyük su bardağı şeker tencereye alınıp katılaşıncaya kadar karıştırılır. Mandalinalı sos için: 3 su bardağı mandalina suyu, 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı şeker tencereye alınıp katılaşıncaya kadar karıştırılır. Muhallebi kalıbına dökülüp soğuduktan sonra üzerine mandalinalı sos dökülür ve tatlı buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Mandalinalı Altüst Kek: Mandalina dilimleri veya marmelatı ile hazırlanabilir. Mandalinalı Jöle: 12 mandalinanın suyu, 2 yemek kaşığı nişasta ve 4 yemek kaşığı şeker ile hazırlanan jöle, soğuyan muhallebinin üzerine dökülür. Mandalinalı tatlı tarifleri için daha fazla seçenek, yemek.com ve lezzet.com gibi sitelerde bulunabilir.