Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kek yaparken kullanılan temel malzemeler şunlardır:
- Un: Kekin ana yapısını oluşturur 13.
- Şeker: Tatlılığı sağlar 13.
- Yumurta: Bağlayıcı bir rol üstlenir ve kekin kabarmasına yardımcı olur 13.
- Süt veya sıvı yağ: Dokuyu zenginleştirir 13.
- Kabartma tozu veya karbonat: Kekin kabarması için gereklidir 13.
Ayrıca, kek tariflerine göre eklenebilecek diğer malzemeler şunlardır:
- Vanilya esansı veya aroma vericiler (portakal veya limon kabuğu rendesi, kakao vb.) 13.
- Kuruyemişler, çikolata parçaları veya kuru meyveler gibi ekstra lezzetler 14.
Özel diyet gereksinimlerine sahip kişiler için glutensiz un ve şekersiz tatlandırıcılar gibi alternatifler de kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: