Yoğurt kavurması iki farklı tarifle yapılabilir: 1. Yoğurt Soslu Biber Kavurma Tarifi: - Malzemeler: 300 g çarliston biber, 200 g sivri biber, 5 kapya biber, yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz. - Sosu için: 250 g süzme yoğurt, 2 diş sarımsak, yarım demet taze nane, 1 çay kaşığı kuru kekik, tuz. - Yapılışı: 1. Biberleri boyuna ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. 2. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin, üzerlerine tuzu serpin ve yağı gezdirin. 3. Sosu için tüm malzemeyi karıştırın. 4. Kızarttığınız biberleri düzgün bir şekilde servis tabağına üst üste yerleştirin ve en son sosunu döküp servis yapın. 2. Tuzlu Yoğurt Kavurması Tarifi: - Malzemeler: 1 adet kuru soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt, 1 yemek kaşığı biber salçası. - Yapılışı: 1. Kuru soğanı ufak küpler halinde doğrayın. 2. Orta boy bir tavada zeytinyağının içerisinde soğanları saydamlaşana kadar kavurun. 3. Soğanlar yumuşayınca salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. 4. Salçanın kokusu çıktıktan sonra tuzlu yoğurdu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika karıştırarak pişirin. 5. Hazırladığınız mezeyi dilerseniz üstüne maydanoz ekleyip, sıcak, ılık ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.