Tek kökenli kahve, diğer bir adıyla single origin kahve, genellikle orta kavurma yöntemiyle kavrulur. Kahve kavurma süreci genel olarak şu aşamaları içerir: 1. Ön ısıtma: Kahve çekirdekleri kavrulmadan önce sıcak bir tambura alınarak ön ısıtma yapılır. 2. Kurutma: Nem oranı azaltılır, bu işlem tamburlu kavurma makinesinde 4-8 dakika sürer. 3. Kahverengileşme: Aroma öncülleri, aroma bileşiklerine dönüşür, "Maillard reaksiyonu" gerçekleşir. 4. Gelişim: Aroma bileşikleri geliştirilir, gerekli enerji toplanır. 5. Soğutma: Çekirdekler oda sıcaklığına getirilir, bu aşamada acı ve yanık tatlar önlenir. Kavurma yöntemi, kahvenin tadını ve içeriğindeki aromaları etkiler.