Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Mükellef kavurma" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, lokum gibi kavurma yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- İç yağları küçük küçük doğrayıp hazırlayın 4.
- Tavayı orta ateşte ısıtıp iç yağları tavaya alın ve güzelce kavurun 4. Yağ sevmeyenler, kavrulan yağları kaşık ile alabilir 4.
- Kızgın yağın içine kuşbaşı etleri alıp güzelce mühürleyin 4.
- Etler kendi suyunu salmaya başladığında, soyulmuş ve dörde bölünmüş soğanı ekleyin, bir iki tur karıştırıp kapağını kapatın 4.
- Ara ara karıştırarak etler pişmeden suyunu çekerse bir bardak sıcak su ilave edebilirsiniz 4.
- Etler kendi suyunu çekip kavrulduktan sonra tuzunu ilave edin ve 5-10 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz 4.
Kavurmanın içine baharatlar (karabiber, kekik) ve 3-4 diş tüm sarımsak eklenebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: