Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taş değirmen Türk kahvesi kavrulması, geleneksel yöntemlerle şu aşamalardan geçer:
- Ön Isıtma: Kahve çekirdekleri, 200 derecenin altında sıcak bir tamburda ön ısıtmaya tabi tutulur 1.
- Kurutma: Kahve çekirdekleri, %8-12 nem oranına sahip olarak tamburlu kavurma makinesinde 4-8 dakika kurutulur, sıcaklık ortalama 160 dereceye ulaşır 1.
- Esmerleşme: Kahve, kızarmış ekmek kokusu almaya başlar ve Maillard reaksiyonu başlar; bu aşamada amino asitler, melanoidler ve yüzlerce aroma reaksiyona girer 1.
- İlk Çatlak: Esmerleşme aşamasının sonunda kahve çatlar, bu ilk çatlak olarak adlandırılır 1.
- Soğutma: Kavrulan kahveler, soğutma tankına dökülüp en fazla 4-5 dakika içinde oda sıcaklığına getirilir 1.
Taş değirmen kullanımı yerine, günümüzde genellikle davul kavurucular tercih edilmektedir, bu cihazlar daha iyi ısı kontrolü sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: