Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tek kökenli kahve, diğer bir adıyla single origin kahve, genellikle orta kavurma yöntemiyle kavrulur 3. Orta kavurma, 183-200 derece arasında gerçekleştirilir ve ikinci çatlamadan sonra sona erer 3. Bu yöntemle kavrulan kahveler, çikolata ve karamel kokusu ile acı ve olgun meyve aromalarına sahip olur 3.
Kahve kavurma süreci genel olarak şu aşamaları içerir:
- Ön ısıtma: Kahve çekirdekleri kavrulmadan önce sıcak bir tambura alınarak ön ısıtma yapılır 3.
- Kurutma: Nem oranı azaltılır, bu işlem tamburlu kavurma makinesinde 4-8 dakika sürer 35.
- Kahverengileşme: Aroma öncülleri, aroma bileşiklerine dönüşür, "Maillard reaksiyonu" gerçekleşir 5.
- Gelişim: Aroma bileşikleri geliştirilir, gerekli enerji toplanır 5.
- Soğutma: Çekirdekler oda sıcaklığına getirilir, bu aşamada acı ve yanık tatlar önlenir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: