Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tek kökenli kahve kavurmak için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Ön Isıtma: Kahve çekirdekleri, 200 derecenin altında bir sıcaklıkta ön ısıtmaya tabi tutulur 2. Bu aşama, kahvenin aromasını geliştirmek için yapılır 2.
- Kurutma: Nem oranını azaltmak için çekirdekler, tamburlu kavurma makinesinde 4-8 dakika kurutulur 24. Kurutma sonrası sıcaklık ortalama 160 derecedir 2.
- Esmerleşme: 160 derecede çekirdekler, kızarmış ekmek kokusu yaymaya başlar ve Maillard reaksiyonu başlar 24. Bu aşamada amino asitler, melanoidler ve yüzlerce aroma bileşiği reaksiyona girer 2.
- Karamelizasyon: Kavurma işlemi yavaşlatılır ve çekirdeklerin patlaması ile istenen lezzet profilleri oluşur 12. Açık ve koyu kavurma dereceleri bu aşamada ayrılır 2.
- Soğutma: Kavurma işlemi sona erdiğinde çekirdekler, en fazla 4-5 dakika içinde oda sıcaklığına soğutulur 24. Bu sayede acı ve yanık tatlar önlenir 2.
Kavurma sıcaklığı ve süresi, kahve türüne göre değişebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: