Buradasın
Yoğurt kavurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurt kavurması iki farklı tarifle yapılabilir:
- Yoğurt Soslu Biber Kavurma Tarifi:
- Malzemeler: 300 g çarliston biber, 200 g sivri biber, 5 kapya biber, yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz 1.
- Sosu için: 250 g süzme yoğurt, 2 diş sarımsak, yarım demet taze nane, 1 çay kaşığı kuru kekik, tuz 1.
- Yapılışı:
- Biberleri boyuna ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin 1.
- Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin, üzerlerine tuzu serpin ve yağı gezdirin 1. 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın 1.
- Sosu için tüm malzemeyi karıştırın 1.
- Kızarttığınız biberleri düzgün bir şekilde servis tabağına üst üste yerleştirin ve en son sosunu döküp servis yapın 1.
- Tuzlu Yoğurt Kavurması Tarifi:
- Malzemeler: 1 adet kuru soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt, 1 yemek kaşığı biber salçası 23.
- Yapılışı:
- Kuru soğanı ufak küpler halinde doğrayın 2.
- Orta boy bir tavada zeytinyağının içerisinde soğanları saydamlaşana kadar kavurun 2.
- Soğanlar yumuşayınca salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin 2.
- Salçanın kokusu çıktıktan sonra tuzlu yoğurdu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika karıştırarak pişirin 23.
- Hazırladığınız mezeyi dilerseniz üstüne maydanoz ekleyip, sıcak, ılık ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: