Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu yoğurt kavurması tarifi:
Malzemeler:
- 1 büyük boy kuru soğan 24;
- 1 çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı 24;
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 24;
- 4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt 24.
Hazırlanışı:
- Soğanı küp küp doğrayın 24.
- Zeytinyağını tavaya alıp soğanları ekleyin ve soğanlar saydamlaşana kadar yaklaşık 10 dakika kavurun 24.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin 24.
- Salçanın kokusu çıktıktan sonra tuzlu yoğurdu ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirin 24.
- İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpip sıcak, ılık veya oda sıcaklığında servis edebilirsiniz 24.
Püf noktası: Tuzlu yoğurt kavurması tarifinde tuz kullanılmamalıdır, aksi takdirde mezenin tuz oranı yüksek olur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: