Karabuğday ekmeği yapmanın en güzel yolu için aşağıdaki tarifler kullanılabilir: 1. Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği Tarifi: - Malzemeler: 500 gram glutensiz karabuğday unu, 2 yumurta, 1 bardak süt, 2 yemek kaşığı toz şeker, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 50 gram ceviz, 1 paket glutensiz kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 10-12 adet cherry domates, 14-15 adet kuru domates, 2 adet sarımsak. - Yapılışı: Yumurtalar mikserde çırpılır, tuz, şeker, yağ ve süt eklenir tekrar çırpılır. Karabuğday unu yavaşça eklenerek çırpmaya devam edilir, kabartma tozu eklenir. Kuru domatesler küçük küçük doğranır, sarımsaklar ezicide ezilir ve cevizler dövülüp küçültülür. Hamur yağlı pişirme kağıdı koyulmuş kalıba dökülür, üzeri yağlanır ve cherry domatesler hafifçe bastırarak eklenir. 30-40 dakika 180 derece fırında pişirilir. 2. Sağlıklı Karabuğday Ekmeği Tarifi: - Malzemeler: 2 su bardağı karabuğday unu, 1 su bardağı su, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kuru maya. - Yapılışı: Su, tuz ve mayayı karıştırarak başlayın, ardından karabuğday ununu ve zeytinyağını ekleyin. Hamuru 1 saat dinlendirin, mayalanmasını bekleyin. Temiz tezgahı karabuğday unu ile unlayın ve hamuru yoğurun. Tekrar bir kaba alarak 10 dakika bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 30 dakika pişirin.