Karabuğday unu ile karabuğday çorbası ve yoğurt çorbası yapılabilir. Karabuğday çorbası tarifi: Malzemeler: - 1 su bardağı karabuğday - 1 adet kuru soğan - 2 diş sarımsak - 1 çorba kaşığı domates salçası - 3 çorba kaşığı zeytinyağı - 1 çay kaşığı tuz (iyotsuz) Yapılışı: 1. Karabuğdayı yarı kıvamda haşlayın. 2. Derin tencereye zeytinyağını alın, küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurmaya başlayın. 3. Kokusu çıktığında domates salçasını ekleyin. 4. Yarı pişmiş karabuğdayı ekleyin, üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ilave ederek pişmeye bırakın (varsa et suyu tercih edebilirsiniz). 5. Karabuğday yeterince yumuşak kıvama geldiğinde çorba hazır demektir. Yoğurt çorbası tarifi: Malzemeler: - 6 yemek kaşığı karabuğday - 2 su bardağı yoğurt - 2 yemek kaşığı un - 1 adet yumurta - 5 su bardağı tavuk suyu - Tuz, karabiber, toz nane Yapılışı: 1. Karabuğdayları yumuşayana kadar haşlayın. 2. Suyunu süzüp kenara alın. 3. Çorba tenceresine tavuk suyunuzu koyup kaynatın. 4. Ayrı bir kapta, yoğurt, un ve yumurtayı, bir tel çırpıcı ile iyice karıştırın. 5. Çorbadan bir kepçe yardımı ile azar azar kaynamış sudan alıp yoğurtlu karışımınıza ekleyin ve karışımı hızlıca karıştırarak çırpın. 6. Yoğurtlu karışımı ve karabuğdayları, tencereye ilave edip karıştırın ve bir taşım kaynatın. 7. Tuzunu, karabiberini ve toz nanesini koyup tekrar kaynatın. 8. Dilerseniz içine toz nane koymak yerine üzerine yağ yakarak da nane dökebilirsiniz. 9. Sıcak servis yapın.