Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En faydalı tam tahıllardan bazıları şunlardır:
- Kinoa: Yüksek protein, lif, mineral ve antioksidan içeriği ile dikkat çeker 14.
- Karabuğday: Glütensiz olması, lif, magnezyum ve antioksidan açısından zengin olmasıyla öne çıkar 13.
- Esmer pirinç: Yüksek lif, vitamin, mineral ve antioksidan içerir 15.
- Çavdar: Yüksek lif içeriği ile sindirim sistemini destekler 35.
- Tam buğday: Lif, vitamin ve mineral açısından zengindir 35.
Tam tahılların faydaları, işleme derecesine göre değişebilir; doğal tam tahıllar, besin değeri açısından daha yüksektir 4.
Çölyak hastalığı veya glüten hassasiyeti olanlar, kinoa, kahverengi pirinç ve darı gibi glütensiz tam tahılları tercih etmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: